16 Eylül 2010 Perşembe

SÜRDÜRÜLEBİLİR VE EKOLOJİK TARIM DERNEĞİ BAŞKANI HAMDİ DAĞ'IN "GAZETECİLER CEMİYETİNİ" ZİYARETİ
16 Ağustos 2010, 15:38 Yüksel İbicioğlu
SÜRDÜRÜLEBİLİR VE EKOLOJİK TARIM DERNEĞİ BAŞKANI HAMDİ DAĞ OSMANİYE-KADİRLİ GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI MUZAFFER YÜKSEL KAYA’YI ZİYARET ETTİ
Merkezi Ankara’da olan Sürdürülebilir ve Ekolojik Tarım Derneği (Sustainable and Ecological Agriculture Association) başkanı Hamdi Dağ , Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya’yı Akarca Yaylasında ki evinde ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.
Kadirli’de Kamu Yararına dernekler statüsündeki Sürdürülebilir ve Ekolojik Tarım Derneği için temsilcilik açma amacıyla bulunduğunu anlatan Sürdürülebilir ve Ekolojik Tarım Derneği başkanı Hamdi Dağ; son dönemlerde endüstriyel gelişime bağlı olarak hızlı bir nüfus artışıyla karşı karşıya kalındığını bu yüzden de sanayi ve evsel atıkların doğal çevrenin temel unsurları olan toprak su ve havanın kirlenmesine yol açtığını söyledi.
Çevre kirliliğini önlemek aynı zamanda tarım topraklarının verimliliğini korumak için çevre dostu tarım sistemlerine ihtiyaç olduğunu anlatan Sürdürülebilir ve Ekolojik Tarım Derneği başkanı; tarım alanlarında geleceğe dönük olarak yenilenebilir enerji kaynakları ve dönüştürülebilir tarımsal girdi kullanılması gerektiğini belirterek:’’ Bu tür çevre dostu tekniklerle temiz ve sağlıklı tarım ürünleri üretmeliyiz. Bu bizden sonraki neslin geleceği için de çok önemlidir dedi.
Yöre bir tarım coğrafyası olduğu halde çiftçinin hala kendi çabalarıyla ayakta durma mücadelesi verdiğini söyleyen Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya: ‘’Bölgede tarım hala ilkel usullerde yapılıyor. Üreticilerin kullandıkları tarım girdilerinin geri dönüşümü ile ilgili bilgileri olmadığı gibi bu konuda onları yönlendirecek bir kurum da ortada görünmüyor. Can çekişen tarım sektörü için Sürdürülebilir Ekolojik Tarımı gerçekten önemsiyorum. Bu arada şunu da belirtmeliyim ki tüketiciler ekolojik ve sürdürülebilir organik tarım konusunda daha bilinçli görünüyor, bu da organik tarım için pozitif bir olaydır’’dedi.
Serbest Tarım Danışmanı İsmet Soytorun’un ofisinde faaliyet gösterecek olan Sürdürülebilir ve Ekolojik Tarım Derneği Kadirli Temsilciliğinin yöredeki organik tarıma destek olması bekleniyor.

Hiç yorum yok: