21 Şubat 2011 Pazartesi

IZMIR TARIM GRUBU TARIM TEMSİLCİLERİ PARLAMENTOYA KAMPANYASI SON GELİŞMELER‏

Tarım ve tarımsal sanayide faaliyet gösteren 37 sektör temsilcisinin bir araya gelerek kurduğu, bu alanda Türkiye'nin ilk ve tek sivil toplum girişimi olan İzmir Tarım Grubu (İTG), gerek bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinlik ve uygulamaya koyacağı projeler, gerekse takınmış olduğu gerçekçi tutum ve davranışları ile sektörde öncü konumunu sürdürüyor.
Nitekim kısa bir süre önce başlatmış olduğumuz "Tarım Temsilcileri Parlamentoya; Tarımcılar Meclise" kampanyamıza ülke çapında gösterilen ilgi artarak devam etmektedir. Daha önce de açıkladığımız üzere, hedefimiz Türkiye'de 100, İzmir'de ise 10 sektör temsilcisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmesidir.
İzmir’de 2 Şubat 2011’de sivil toplum örgütlerinin geniş katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısı sonrası İTG, başta medya kuruluşları olmak üzere bütün kamuoyunu bilgilendirme ve söz konusu çalışmaya destek isteme faaliyetlerini artan bir tempo ile sürdürmektedir.
İzmir Tarım Grubu (İTG), Ankara ve İstanbul turlarından sonra, İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etmiş, kampanyaya desteklerini almıştır. Grup son olarak da Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Merkezlerini ziyaret ederek, temaslarda bulunmuştur.
CHP VE MHP İZMİR İL BAŞKANLARINDAN “TARIMCILAR MECLİSE” KAMPANYASINA AÇIK DESTEK
Grup üyeleri önce MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, daha sonra ise CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ile görüşerek, İTG'nin son dönemde hızlanan etkinlikleri ile ilgili bilgi vermiş ve "Tarım Temsilcileri Parlamentoya / Tarımcılar Meclise" kampanyasına destek istemişlerdir. Yapılan görüşmelerde gerek Sayın Hasan Ali Türkaslan ve gerekse Sayın Tacettin Bayır, dünyada ve Türkiye'de tarım sektörünün gittikçe artan stratejik önemi hakkında geniş bilgi sahibi olduklarını, ayrıca kendi partilerinin de tarıma büyük değer verdiğini ifade etmişler, son olarak da İzmir Tarım Grubu'nun kuruluşuyla birlikte sektörel farkındalığın yükseldiğini ve önümüzdeki genel seçimde İzmir'den seçilecek milletvekilleri arasında tarım sektörünü gerçekten bilen, temsil yeteneği olan adaylara seçilebilecek sıralarda yer verilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişlerdir.
İzmir Tarım Grubu olarak, değerli MHP ve CHP İzmir İl Başkanlarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.
İZMİR TARIM GRUBU’NUN AÇIKLANMIŞ BİR ADAY ADAYI BULUNMAMAKTADIR
Bu süreçte, tarım ve tarıma dayalı sanayiden çok sayıda kişinin aday adayı olarak cesaretle ortaya çıkıp, tarım sektörünü temsilen Parlamentoya seçilebilmek için büyük bir mücadele içine gireceğine yürekten inanıyoruz. Dolayısıyla şimdiden bütün adaylara başarılar diliyoruz, ancak şu anda İzmir Tarım Grubu olarak kimseyi aday göstermiş değiliz. Sektör ve camia tarafından merakla beklendiğini bildiğimiz grubumuzun aday destekleme açıklamasını uygun bir zamanda yapmayı umuyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Değerli kamuoyunun dikkatine sunarız.
Sumer Tömek Bayındır
İzmir Tarım Grubu (İTG) Başkanı
www.izmirtarimgrubu.org
www.tarimonemlidir.org

Hiç yorum yok: