10 Temmuz 2008 Perşembe

ANKARA'DA 'ORGANİK' PAZAR AÇILDI

Ankara'nın Tamamıyla Organik Ürünler Satan İlk Pazarı Ayrancı'da Çankaya Belediyesi Trafından Açıldı. Pazar Günleri Müşterilerine Hizmet Verecek Olan Pazarda, Çeşitli İllerden Getirilen ve Yetiştirilme Süreçlerinde Herhangi Bir Kimyasal Madde Kullanılmayan Tarım Ürünleri ile Organik Pamuktan Üretilen Tekstil Ürünleri Yer Alıyor.
Ankara'nın tamamıyla organik ürünler satan ilk pazarı Ayrancı'da Çankaya Belediyesi trafından açıldı. Pazar günleri müşterilerine hizmet verecek olan pazarda, çeşitli illerden getirilen ve yetiştirilme süreçlerinde herhangi bir kimyasal madde kullanılmayan tarım ürünleri ile organik pamuktan üretilen tekstil ürünleri yer alıyor.
Organik pazarın açılışını Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz yaptı. Muzaffer Eryılmaz, tüm Ankaralıları Ayrancı Pazarı'na davet etti. Siyasette olduğu gibi tarım ürünlerinde de kirlilik olduğunu söyleyen Eryılmaz, "Çankaya Belediyesi olarak yurttaşların sağlığı bizler için vazgeçilmez önemde ve değerdedir. Sağlığı korumanın en önemli yolu ise sağlıklı gıdaların tüketimidir. Biz şimdi bu koşulları halkımıza sağlıyoruz" dedi.
Pazarda organik tekstil ürünleri satışı yapan Melda Şerefoğlu, organik giysilerin faydalı olduğunu, insan sağlığını tehdit etmediğini, insan sağlığı açısından son derece yararlı olduğunu söyledi. (Cihan Haber Ajansı) 29.06.2008 15:21 [1422761]
DERNEK BAŞKANIMIZIN KONUYLA İLGİLİ YORUMU:
HAMDİ DAĞ (30 Haziran 2008 Pazartesi 14:44:00)Bu alanda kurulu (1995) ve çalışan ilk ve tek stk olarak çevre ile dost vede insan sağlığı için elzem olan ekolojik tarımın ,organik ürünlerin üretiminin,gıdalarının bütün insanlarımıza sunulması ile duyurulması için çaba gösteren ve fırsatlar sunan çankaya belediye başkanımız prof.dr.Muzaffer Eryılmaz ve ekibine teşekkürler ederiz.Gelişmelere sürdürülebilir desteklerimizi esirgemeyeceğimizi de bildirir saygılar sunar başarılarının devamını dileriz.
HAMDİ DAĞ
SÜRDÜRÜLEBİLİR VE EKOLOJİK TARIM DERNEĞİ BAŞKANI
MİTHATPAŞA CAD.N0.52 kat 7 kızılay/ANKARA Tel-Faks: 03124337065

Hiç yorum yok: