9 Temmuz 2008 Çarşamba

HABER.. HABER..

IFOAM dan Victor Ananias a Odul
Her uc yilda bir dunyanin ekolojik tarim konusunda gelismis ulkelerinden birinde gerceklestirilen IFOAM Organik Dunya Kongresi ne katilan Bugday Dernegi Onursal Baskani Victor Ananias in Haziran ayinda Italya da gerceklestirilen IFOAM Genel Kurulu nda Tek Dunya One World odulunun bes finalistinden biri oldu.
Sri Lanka, Hindistan, Tayvan, Etiyopya dan da finalistlerin yer aldigi Tek Dunya Odulu nu Vandana Shiva nin elinden aldi.
Bu yil ilk defa IFOAM ve RAPUNZEL uluslararasi ekolojik urun firmasinin ortakliginda organize edilen Bir Dunya (One World) odulu ekolojik tarimin dunya capindaki onculerine veriliyor.
Victor Ananias ayrica Turkiye den Bugday Dernegi ve yetki vermis bes ayri kurumu temsilen kongreyi izledikten sonra Genel Kurul a katilarak oy kullandi.
IFOAM in duzenledigi Dunya Kongresi nde ekolojik tarim konusunda yapilan konusmalar, seminerler ve sunumlarda bu yil ana konular yerel degerler ve geleneksel bilgi , buluslar ve isbirligi uzerinde odaklandi.
Kongrenin ardindan yapilan Genel Kurul da ise kurullarin seciminin yaninda Ekolojik Tarim Temel Standartlarinin revizesi de tartisilarak onaylandi. VICTOR ANANIAS: EKOLOJIK ORGANIK TARIM DA TURKIYE NIN GUCLU SESI SEVGILI VICTOR A TEBRIKLER BASARILARININ DEVAMINI DILIYORUM "STD&SAA"

Hiç yorum yok: