7 Temmuz 2008 Pazartesi

EKOLOJİK PAZARLAR YAYGINLAŞIYOR

Dünya da son zamanlarda en çok ihtiyaç duyulan çevre, ekonomi ve sağlık konusundaki ekolojinin kullanımına yönelik gereksinmeler beraberinde beslenmeye önem verilmesini zorunlu kılıyor. Bu alanda gıda güvenliği ve güvencesi en önemli ihtiyaç haline gelmiştir. Dolayısıyla, doğa ve çevre kaynaklarını en olumlu-yararlı ve sürdürülebilir biçimde kullanmanın gereği kanıtlanmış ve anlaşılmıştır. Tüm dünya da olduğu gibi, ülkemiz de de bu bilinç ve uygulamalara yönelik hızlı ve önemli gelişmeler gözlenmekte olup; Derneğimiz (kurulduğu günden bu yana) konuyla ilgili toplumumuzda "farkındalık/bilinç" yaratarak faaliyetini (kısıtlı olanaklarına rağmen) sürdürmektedir.
Başta, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere bir çok "ekolojik marketler" ve pazar yerleri açılmaya başlanmış ve en son Ankara'da Sayın Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ'ın girişimleri ve Derneğimizin katkılarıyla "Çankaya, Aşağıayrancı Pazar Yeri, Ekolojik Pazar olarak düzenlenmek suretiyle" 29 Haziran 2008 tarihinden itibaren her hafta PAZAR günleri üretici ve tüketicilerin hizmetinde olacaktır.
Konuyla ilgili çalışma, anlayış, bilinçli yaklaşım ve üstün gayretlerinden dolayı Sayın Belediye Başkanı'na Derneğimiz adına şükranlarımızı sunar; Üreticilerimiz, tüketicilerimiz, ilgili bütün kurum ve kuruluşların konuya özen göstereceklerini ve ilgilerini esirgemeyeceklerini umarız.
Hamdi DAĞ, STD Yönetim Kurulu Başkanı

Hiç yorum yok: